Onlangs werd een aantal van onze collega’s in de gelegenheid gesteld ervaring op te doen met paardencoaching. Het is een wijze van coachen waarbij de reactie van het paard op jouw gedrag wordt gebruikt om inzicht te krijgen in je eigen functioneren. De dag werd verzorgd door Harold van Heumen, herstelcoach en ervaringsdeskundige van Mind Reset Coaching. Hij is werkzaam vanuit het mooie Odoorn, en met het prachtige weer die middag, was het extra boffen! In de ochtend werd enige theorie doorgenomen en ’s middags gingen de collega’s de wei in. Het was bijzonder om te ervaren hoe het paard bij elk van de mensen – bij eenzelfde opdracht – anders reageerde. Het paard is een ‘vluchtdier’ en daarom heel gevoelig voor de basishouding waarmee je naar hem toe komt. Het benaderen van het paard in rust en ontspanning was dan ook een belangrijke oefening. Tevens liet Harold de groepen nog kennismaken met enkele fysieke verdedigingstactieken.

Harold is een ex-cliënt van ons bedrijf; hij kan door een ernstig ongeval niet meer werkzaam zijn in zijn oude functie bij de politie. Maar met zijn huidige praktijk brengt hij zijn eigen ontwikkelingspad na het ongeval in om – samen met het paard – de deelnemers te helpen bij het maken van nieuwe keuzes. Keuzes die gemaakt kunnen worden uit overtuiging en rust en niet vanuit weerstand.

Het werd door alle collega’s ervaren als een heel waardevolle kennismaking met deze vorm van coaching. Binnenkort wordt nog een aantal collega’s in de gelegenheid gesteld deze ervaring op te doen.

Voor meer informatie over Harolds bedrijf en zijn werkwijze kijk op: http://www.mindresetcoaching.nl

DSC_6078

DSC_6072

IMG_2212

DSC_6054

IMG_2178

Foto’s: Wil van Gelderen/ Karin van IMAG2326 IMAG2355IMAG2342IMAG2359der Ploeg