Riders for Health donatie 25-jarig jubileumNaar aanleiding van het mooie jubileumfeest dat we de vorige maand op het TT-circuit te Assen hebben mogen vieren, hebben wij van vele relaties giften ontvangen voor het goede doel. Dit goede doel was Stichting Riders for Health Benelux. We hebben het prachtige bedrag van in totaal € 2.500 naar de stichting overgemaakt!

Riders for Health is in de jaren ’80 in Engeland opgericht door Barry en Andrea Coleman, de beschermvrouwe is HKH Prinses Anne van Engeland. Het is een onafhankelijke, niet-politieke organisatie die zich in Afrika inzet voor de verbetering van de gezondheidszorg, naar het idee van voormalig motorcoureur Randy Mamola en in nauwe samenwerking met de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO). Dit gebeurt onder andere door het beschikbaar stellen van voertuigen en het verzorgen van onderhoudsprogramma’s daarvoor. Betrouwbaar transport tegen zo laag mogelijke kosten. Sinds 1996 is Riders for Health in Nederland actief op het gebied van onder andere fondsenwerving, onder de naam Stichting Riders for Health Benelux.

Afrika bestaat voor een zeer groot deel uit onherbergzame en moeilijk bereikbare gebieden. Het vervoermiddel bij uitstek is de motor waarmee zelfs zeer afgelegen gebieden regelmatig door een gezondheidswerker bezocht kunnen worden. Riders for Health geeft deze gezondheidswerkers een gedegen opleiding (het zogenaamde “zero-breakdown-system”) zodat ze zelf preventief onderhoud kunnen uitvoeren en kleine mankementen aan de motoren kunnen verhelpen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de gezondheidszorg, daar waar Riders for Health zich inzet, met 500% is verbeterd!

Wij zijn heel blij dat we Riders for Health hebben kunnen steunen! Wilt u meer informatie, kijk dan op de website www.riders.nl.