Op 9 mei 2014 is de eerste editie van de Insurance Cycle Tour verreden; een wielerevenement voor en door mensen uit de verzekeringsbranche. De organisatie was in handen van CED en Ard Korevaar. Vanuit de participatiegedachte opperde Heling & Partners om ook handbikers te laten deelnemen en sponsorde het evenement. Onze naam prijkte op de achterzijde van het fietstenue als een van de sponsoren.

(Klik op de afbeeldingen voor een vergroting)

Aanvankelijk had onze collega Joost Veenendaal de plannen voor deelname om organisatorische redenen laten varen, maar op het laatste moment besloot hij toch mee te rijden met deze goed georganiseerde tocht. Collega Erwin Audenaerde zorgde onder meer voor extra beelden van dit mooie initiatief.

Zo’n 170 renners verzamelden zich aan het einde van de ochtend in Partycentrum De Ooievaar in Groot Ammers, onder wie ook een aantal handbikers. Er werd gereden over 30, 60 of 90 kilometer, in groepen van 10 tot 14 personen. Elke groep telde 2 voorrijders; ervaren renners met kennis van het parcours en de kneepjes van het wielervak. Deze voorrijders gaven niet alleen de routes aan, maar konden ook worden gebruikt als windvangers, zo bleek tijdens de rit. De routes voeren over de mooie wegen van de Krimpenerwaard en de Albrandswaard. Tijdens de rit was er voldoende gelegenheid om kennis te maken met de verschillende groepsgenoten en uiteraard werden ook de nodige wieleravonturen uitgewisseld.

De weergoden waren deze eerste editie van de Insurance Cycle Tour niet erg gunstig gezind; veel wind, buien met hagel, onweer en veel regen beheerste het grootste deel van de rit. Door het slechte weer waren veel handbikers jammer genoeg afgehaakt. Uiteindelijk werd het droog en brak de zon door. Al met al was het een prachtige rit!

Na afloop waren er een borrel en een diner en was er ruimschoots gelegenheid om ervaringen en grote verhalen uit te wisselen met mensen uit de branche. De opbrengst van deze eerste editie bedroeg € 7.500,– en kwam volledig ten goede aan de Leontien Foundation, een initiatief van oud-wielrenster Leontien van Moorsel waarmee zij vrouwen met een eetstoornis begeleidt. Leontien nam hoogst persoonlijk de cheque in ontvangst waarop de mooie opbrengst stond vermeld.

De organisatoren lieten tijdens de afsluitende overdenkingen doorschemeren dat de intentie is om van de Insurance Cycle Tour een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Wat ons betreft een prima idee. Joost Veenendaal is er volgend jaar weer bij. Wie volgt?