Adecco Top Secretaries, Werkplein Baanzicht en De Drentse Zaak hebben eind 2013 de secretaressewedstrijd “Pleased to meet you” uitgeschreven. Dit is een wedstrijd waarin werkzoekende secretaresses met een afstand tot de arbeidsmarkt een battle aangaan met als hoofdprijs een halfjaarscontract bij MetSandra,een bedrijf dat de projectleiding op zich neemt voor diverse bedrijven en organisaties. De tweede prijs is een stagebaan voor 3 maanden bij Carla Oortwijn Travel & Events (COTE), een bedrijf dat (bedrijfs)arrangementen organiseert.

IMG_0019a

De kandidaten moesten tijdens verschillende bijeenkomsten een pitch geven, workshops volgen, praktijksituaties nabootsen, een taaltest doen en deelnemen aan een bootcamp for the brain. De secretaresses werden een aantal maanden begeleid door coaches, ervaren deskundigen op secretarieel gebied uit het bedrijfsleven.

Op 4 februari jl. was de finale: Marina Mulder won de wedstrijd en gaat op 10 februari 2014 al aan de slag als secretaresse bij MetSandra.

IMG_0003aTrees Nolden van Heling & Partners, de coach, over Marina: “Ik vond het erg leuk om Marina te coachen. Ze heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt en het is mooi om te zien hoe ze nu staat te stralen. In het begin was ze onzeker en twijfelde ze over zichzelf. We hebben een bijzonder plezierig coachingstraject doorlopen. Ze kwam altijd trouw op haar afspraken, wilde zich heel graag ontwikkelen. Ze nam dingen van me aan, deed wat met mijn feed back. Ze heeft er keihard aan gewerkt om te komen waar ze nu is. Vroeger heeft ze haar opleiding niet afgemaakt en daar heeft ze later spijt van gekregen. Ze heeft in 2013 de opleiding directiesecretaresse op niveau 4 afgerond en haar diploma gehaald!  Ze wil heel graag haar kinderen het goede voorbeeld geven: werken brengt je verder in het leven. Doe goed je best op school, dan kun je later een leuke baan krijgen. Ze wilde heel graag een tweede kans en die heeft ze nu gekregen. Ik ben supertrots op haar!”

Persbericht

Dagblad van het Noorden